ua en ru

ГПУ повідомила про підозру судді Вознюку, який звільнив екс-нардепа Лозінського

Генеральна прокуратура України (ГПУ) в рамках досудового розслідування оголосила про підозру судді Бориспільського міськрайсуду Сергію Вознюку, який виніс рішення про звільнення екс-нардепа Віктора Лозінського від відбування покарання у зв'язку з хворобою.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) в рамках досудового розслідування оголосила про підозру судді Бориспільського міськрайсуду Сергію Вознюку, який виніс рішення про звільнення екс-нардепа Віктора Лозінського від відбування покарання у зв'язку з хворобою. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Суддя підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України (винесення завідомо неправосудного рішення).

"Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу, а також відсторонення від займаної посади голови Бориспільського міськрайсуду та виконання обов'язків судді", - додають у ГПУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно осіб, причетних до незаконного звільнення Лозінського, триває.

У рамках даного кримінального провадження прокуратура також проводить досудове розслідування за фактами неналежного виконання службовими особами Бориспільської виправної колонії № 119 Управління ДПтСУ в м. Києві та Київській області своїх службових обов'язків (ч. 1 ст. 367 КК України) та неналежного виконання службових обов'язків працівниками Бориспільської міжрайонної прокуратури та прокуратури Київської області (ч. 1 ст. 367 КК України).

Нагадаємо, 16 червня 2014 р. Апеляційний суд Київської області відкрив провадження за апеляційною скаргою прокуратури на ухвалу Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбуття покарання у вигляді позбавлення волі колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко" Віктора Лозінського за станом здоров'я, зокрема. через важку хворобу серця.

Про те, що колишній нардеп Лозінський був достроково звільнений з в'язниці, стало відомо 11 червня.

При цьому у ГПУ повідомили, що клопотання про його звільнення подавала потерпіла сторона.

20 квітня 2011 р. Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях в Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 р.