ua en ru

Суд відкрив провадження за апеляцією прокуратури на звільнення екс-нардепа Лозінського

Апеляційний суд Київської області відкрив провадження за апеляційною скаргою прокуратури на ухвалу Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбуття покарання у вигляді позбавлення волі колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко" Віктора Лозінського за станом здоров'я.

Апеляційний суд Київської області відкрив провадження за апеляційною скаргою прокуратури на ухвалу Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбуття покарання у вигляді позбавлення волі колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко" Віктора Лозінського за станом здоров'я. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"У справі вже призначено суддю, яка постановила стороні захисту до 19 червня надати свої заперечення на апеляційну скаргу прокуратури. Про дату судового засідання буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні.

Раніше прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на рішення Бориспільського міськрайонного суду про звільнення Лозінського від подальшого відбування покарання.

Крім того, прокуратурою розпочато кримінальне провадження стосовно посадових осіб Бориспільської виправної колонії № 119 за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України), а також стосовно судді - за фактом постановлення завідомо неправосудного рішення (ч. 1 ст. 375 КК України).

Нагадаємо, 11 червня стало відомо, що колишній нардепутат Віктор Лозінський був достроково звільнений з в'язниці за станом здоров'я, зокрема, через важку хворобу серця.

При цьому у ГПУ повідомили, що клопотання про звільнення Лозінського подавала потерпіла сторона.

20 квітня 2011 р. Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях в Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 р.