ua en ru

У ГПУ вважають, що САП і НАБ заважають розслідуванню справи Василішина

У ГПУ вважають, що САП і НАБ заважають розслідуванню справи Василішина Фото: Роман Василішин

Заяви окремих керівників правоохоронних органів служать підказкою для адвокатів

У Генеральній прокуратурі України вважають, що публічні заяви з боку окремих керівників правоохоронних органів, таких як САП і НАБ з розслідування справи заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василішина не допомагають правоохоронним органам, а служать скоріше підказкою для адвокатів підозрюваних. Про це йдеться на офіційному сайті Генеральної прокуратури України.


"Публічні заяви, які звучать з боку окремих керівників правоохоронних органів, таких як САП і НАБ, щодо неналежного органу розслідування кримінального провадження стосовно заступника міністра охорони здоров'я України, неприпустимість зібраних під час його здійснення доказів, незаконність внесення прокуратурою міста Києва відомостей у Єрдрей з цього виробництва, не збігається з приписами чинного на сьогодні Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться в повідомленні ГПУ

Зазначено, що будь-які дії з перенаправленням заяв НАБ, пропозиція їх подання до цього органу безпосередньо та інші дії такого порядку, можна вважати прямим порушенням вимог КПК України і тягнути за собою відповідальність.

"Визначена у ч. 5 ст. 216 КПК України підслідність НАБ вимагає встановлення не тільки наявності формальних ознак окремого складу злочину, а передусім встановлення належності суб'єкта їх здійснення (або щодо якого вчинено) до так званої категорії спеціального або відповідність розміру предмета злочину або заподіяної їм шкоди сумі, що у 500 і більше разів перевищує мінімальну заробітну плату або перевищення 50% державної або комунальної власності в статутному капіталі підприємства) ", - додали в ГПУ

Нагадаємо, Дніпровський районний суд Києва заарештував заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина, підозрюваного у сборі хабарів, з правом внесення застави в сумі 2 млн гривень.