ua en ru

Генпрокуратура і СБУ проводять обшуки у підрозділах "Укрзалізниці"

Генпрокуратура і СБУ проводять обшуки у підрозділах "Укрзалізниці" Фото: вокзал в Києві (РБК-Україна)

Зараз вживаються системні заходи щодо припинення фактів, пов'язаних з розкраданням грошових коштів в компанії

Генеральна прокуратура України спільно з працівниками Служби безпеки проводять обшуки в ПАТ "Укрзалізниця". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України при здійсненні досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України вживаються системні заходи щодо припинення фактів, пов'язаних з розкраданням грошових коштів у ПАТ "Укрзалізниця", зокрема тих, які призначалися для забезпечення належних умов перевезення пасажирів", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що підрозділом ПАТ "Укрзалізниця" на початку літа 2017 нібито з метою належного функціонування систем кондиціонування пасажирських вагонів укладено з господарським підприємством договір на суму понад 3,8 млн гривень на закупівлю 7 тонн хладагента.

Згідно з висновком судового експерта поставлена речовина не придатна для використання в системах кондиціонування поїздів, призначених для перевезення пасажирів.

Так, з метою документування відповідної злочинної діяльності у підрозділах ПАТ "Укрзалізниця" в даний час проводяться обшуки.

Повідомляється, що вже вилучена технічна документація і більше 45 балонів з невідомою речовиною, яка, за супровідними документами, нібито є холодоагентом.

Зараз вирішується питання про оголошення підозри посадовим особам ПАТ "Укрзалізниця", які брали неналежний товар.

Нагадаємо, раніше Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що збитки ПАТ "Укрзалізниця" від корупції та неефективного використання коштів складають 10-15 млрд доларів на рік.