ua en ru

ГПУ і СБУ проводять обшук в офісі соратника Саакашвілі

ГПУ і СБУ проводять обшук в офісі соратника Саакашвілі Фото: СБУ

Слідчі дії ведуться в рамках декількох кримінальних проваджень

Слідчі Генеральної прокуратури України і Служби безпеки України проводять обшуки в кабінеті і будинку помічника-радника губернатора Одеської області, колишнього генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе, а також за місцем реєстрації фонду "На благо Одеси" (бізнес-центр на Успенській). Про це повідомили джерела в правоохоронних органах, повідомляє "Думська".

Як зазначається, слідчі дії ведуться в рамках декількох кримінальних проваджень. Зокрема, за фактом незаконного відшкодування податку на додану вартість посадовим особам Генерального консульства Грузії в 2012-2013 роках.


"Згідно з матеріалами справи, дипломати отримали майже 20 мільйонів гривень за нібито придбані у київських магазинах брендові речі і одяг. Сьогодні ж слідчі навідалися в магазини "Луї Віттон" і "Прада", а також Державну фіскальну службу", - йдеться в повідомленні.

ГПУ і СБУ проводять обшук в офісі соратника Саакашвілі

Фото: обшук в офісі соратника Саакашвілі

Також повідомляється, що Генпрокуратура цікавиться діяльністю фонду "На благо Одеси", головою якого є Нішніанідзе.

ГПУ і СБУ проводять обшук в офісі соратника Саакашвілі

Фото: СБУ проводять обшук в офісі соратника Саакашвілі

Зокрема, видання повідомляє, що за рахунок фонду закуповувалися дорогі автомобілі, оплачувалася передвиборна кампанія Саші Боровика, закордонні поїздки губернатора, форуми в обласних центрах України.

ГПУ і СБУ проводять обшук в офісі соратника Саакашвілі

Фото: обшуки в Одесі

"На думку Генпрокуратури, все це є справжньою корупцією", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом'янський районний суду Києва заарештував грошові кошти, знайдені в будинку, де проживає завідувач сектором державних закупівель ДП "Українські екологічні інвестиції".