ua en ru

ГПУ розслідує отримання 800 тис. дол. від Курченко суддями Апеляційного суду

ГПУ розслідує отримання 800 тис. дол. від Курченко суддями Апеляційного суду Фото: Сергій Курченко

У даний момент здійснюється розслідування у 15 кримінальних справах щодо 13 суддів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) розслідує отримання 800 тис. дол. від бізнесмена Сергія Курченка суддями Апеляційного суду Києва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України триває розслідування в кримінальних провадженнях за фактом вимагання суддями Вищого господарського суду України хабара в сумі 500 тис. фунтів стерлінгів за їх втручання в діяльність суддів господарського суду міста Києва та Київського апеляційного господарського суду та за фактом отримання суддями Апеляційного суду Києва неправомірної вигоди у розмірі 800 тис. дол. США за винесення завідомо неправосудних рішень в інтересах учасників злочинної організації Курченко С. В. та інших", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ додали, що в даний момент здійснюється досудове розслідування за 15 кримінальних проваджень щодо 13 суддів, 5 з яких повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень, пов'язаних з одержанням неправомірної вигоди.

Крім того, у провадженні судів першої інстанції перебуває 29 кримінальних справ відносно 33 суддів, які звинувачуються у здійсненні корупційних злочинів.

Нагадаємо, управління Міністерства внутрішніх справ України щодо повернення активів спільно з державною поліцією Латвії виявили на рахунки латвійських банків кошти українського бізнесмена Сергія Курченка.