ua en ru

В банках Латвії виявлені гроші Курченко, - Аваков

В банках Латвії виявлені гроші Курченко, - Аваков Фото: Арсен Аваков

На рахунках Курченко в Латвії знайшли 80 млн дол., 177 тис. євро і 1 млн чеських крон

Управління Міністерства внутрішніх справ (МВС) України щодо повернення активів спільно з державною поліцією Латвії виявили на рахунки латвійських банків кошти українського бізнесмена Сергія Курченка. Про це у своєму Facebook повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"У рамках роботи нашого новоствореного управління МВС по поверненню активів. У співпраці з державною поліцією Латвії встановлено, що в рамках розслідування відмивання виведених на офшорні компанії з "Реал-банку" і "Брокбізнесбанку" кримінальних коштів, виявлені засоби громадянина України Курченко С. В., які були заарештовані і по цей час - на рахунки латвійських банків: 80 мільйонів доларів США; 177 тисяч євро; 1 мільйон чеських крон", - повідомив Аваков.

Міністр зазначив, що в даний момент поліція Латвії, МВС України і Генеральна прокуратура України вживають необхідні процедурні кроки для завершення кримінального процесу та обігу цих грошей на користь бюджету країни.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України розраховують отримати паливо опального українського бізнесмена Сергія Курченка.