ua en ru

У ГПУ розповіли подробиці обшуків у Клюєва

У ГПУ розповіли подробиці обшуків у Клюєва Фото: Андрій Клюєв

Обшуки проводяться у рамках розслідування кримінальних проваджень

Генеральна прокуратура України проводить слідчі дії у житловому будинку, який належить колишньому главі Адміністрації президента Андрію Клюєву у рамках розслідування кримінальних проваджень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.10.2014 за підозрою екс-глави Адміністрації президента України А. Клюєва та інших у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 (види співучасників), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, під час слідства, 01.06.2016, з метою відшукання речей та документів, які мають значення у провадженні та встановлення місцезнаходження підозрюваного А. Клюєва, суддею Печерського районного суду м. Києва надано дозвіл на проведення обшуку у житловому будинку, який згідно даних реєстраційної служби належить йому та розташований в смт. Козин Обухівського району.

"21.06.2016 слідчо-оперативна група у складі працівників Генпрокуратури, Національної поліції України прибули за вказаною адресою для проведення слідчих дій, які тривають", - повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ проводить обшуки й у колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Володимира Сівковича.