ua en ru

Правоохоронці проводять обшук в Держрезерві

Правоохоронці проводять обшук в Держрезерві Фото: Генпрокуратура обшукує Держрезерв

Відомство підозрюється в розтраті 257 млн гривень

Правоохоронці проводять обшук у приміщенні Державного агентства резерву України (Держрезерву). Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Причини обшуку в Держрезерві

Згідно з повідомленням, обшук в Держрезерві проводиться в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій з боку посадових осіб Держрезерву, що призвели до збитків державі в особливо великих розмірах.

Зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Державного агентства резерву за попередньою змовою зі службовими особами одного з найбільших постачальників палива в Україні при формуванні запасів нафтопродуктів держави, провели завчасно узгоджені незаконні відкриті конкурсні торги на закупівлю за бюджетні кошти дизельного палива в кількості 17 тис. тонн на загальну суму 257 млн гривень.

Однак, обсяг закупівлі і вартість не відповідають вимогам державних стандартів України, а саме строків її зберігання, чим державі завдано збитків в особливо великих розмірах.

Зараз на підставі дозволу слідчого судді в кримінальному провадженні співробітниками правоохороних органів проводится обшук приміщення Держрезерву та офісних приміщень одного з постачальників з метою відшукання оригіналів тендерної документації.

Нагадаємо, раніше правоохоронці провели ряд обшуків у справі про нанесення збитків "Укрзалізниці".