ua en ru

ГПУ провела більше 30 обшуків в трьох областях по справі Group S.

ГПУ провела більше 30 обшуків в трьох областях по справі Group S. Фото: ГПУ

Перевіряється причетність ГФС в Дніпропетровській області до керівників Group S.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) провела більше 30 обшуків на території Київської області, міста Києва, Дніпропетровської області, міста Дніпра та міста Одеси по справі груп компаній S. Group. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного з метою одержання неправомірної вигоди, використання посадовими особами Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки", - йдеться в повідомленні

В ході досудового розслідування перевіряється причетність посадових осіб головного управління Державної фіскальної служби (ГФС) в Дніпропетровській області на сприяння керівникам і власникам приватизованих підприємств (група компаній "Group S.") в організації і використанні механізму ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Передбачається, що ухилення від податків здійснювалося шляхом надання вказівок працівникам структурних підрозділів, у приховуванні виявлених фактів незаконної господарської діяльності, формування витрат для зареєстрованих товариств на суму понад 127 млн гривень.

Повідомляється, що в результаті цього було незаконно сформовано податковий кредит з ПДВ на загальну суму 21,2 млн гривень.

altalt

Фото: речі, вилучені під час обшуків

Нагадаємо, також повідомлялося, що вчора ГПУ провела обшуки за місцями роботи та проживання керівників Броварський податкової.