ua en ru

ГПУ проведе в Одесі координаційну нараду стосовно нападів на активістів

ГПУ проведе в Одесі координаційну нараду стосовно нападів на активістів Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

У ГПУ обіцяють посилити контроль за такими нападами

Генеральна прокуратура ініціює координаційну нараду щодо розслідування фактів нападів на громадських активістів. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

Нараду планується провести у першій декаді жовтня.

"Я планую у першій декаді жовтня провести координаційну нараду разом з міністром внутрішніх справ в Одесі, де ми вивчимо цю ситуацію. Головний меседж буде дуже простий: своїх в образу не дамо. Ми посилимо контроль саме за такими подіями. Репресії, відведені нам у законодавчому полі, щодо виконавців і замовників будуть максимальними", - повідомив Луценко.

Нагадаємо, уповноважений парламенту з прав людини Людмила Денісова звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з тим, щоб він до 1 жовтня поінформував її про хід розслідування нападів на активістів в Україні.

Як писало РБК-Україна раніше, поліція затримала двох підозрюваних у нападі на лідера одеського осередку організації "Автомайдан", члена Громадської ради при НАБУ Віталія Устименка.

Додамо також, що після замаху на Михайлика Національна поліція і Національна гвардія почали профілактичні заходи щодо протидії злочинності в Одесі.