ua en ru

ГПУ просять розслідувати захоплення російським олігархом 18 готелів в Україні, - нардеп

ГПУ просять розслідувати захоплення російським олігархом 18 готелів в Україні, - нардеп Депутат Держдуми РФ Олександр Бабаков

Народні депутати міжфракційного об'єднання "Самооборона Майдану" звернулися до Генеральної прокуратури України (ГПУ) з проханням розслідувати захоплення російським олігархом і депутатом Держдуми 18 готелів в Україні. Про це сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді повідомив народний депутат він "Народного фронту" Андрій Левус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Так зване Лужниковское ОЗУ, яку очолює депутат Держдуми Бабаков, ще в 2000-х роках "віджати" в України 18 готельних комплексів і досі це справа про рейдерство не розслідується. Депутати від "Самооборони Майдану" звернулися в Генеральну прокуратуру, звернулися до МВС про те, щоб відновити це кримінальне провадження про рейдерське захоплення і повернути ці готелі від російського олігарха, який голосував як депутат Держдуми, за анексію Криму, у справедливу власність", - заявив Левус.

Нагадаємо, як повідомляли раніше ЗМІ, третина всіх обласних енергокомпаній України знаходяться під контролем депутата Держдуми РФ бізнесмена Олександра Бабакова.