ua en ru

ГПУ просить Соболєва надати відомі йому факти хабарництва в органах прокуратури

ГПУ просить Соболєва надати відомі йому факти хабарництва в органах прокуратури Фото: Єгор Соболєв

Соболєв на засіданні погоджувальної ради 10 травня заявив про корупцію в органах прокуратури

Генеральна прокуратура України просить голову комітету з питань запобігання і протидії корупції Верховної Ради України Єгора Соболєва надати відомі йому факти хабарництва в органах прокуратури, про які він заявив у вівторок, 10 травня 2016 року, під час засідання погоджувальної ради Верховної Ради України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Як зазначається, Соболєв заявив, що "очищення Генпрокуратури два попередніх генпрокурори провалили, зараз давати самоврядування хабарникам - це значить укріплювати кругову поруку і позбавляти будь-якого шансу, що Генпрокуратура хоч колись може бути реанімована".


"З огляду на викладене, для перевірки, у тому числі кримінально-правовими засобами, цих Ваших тверджень та вжиття відповідних заходів прошу проінформувати про конкретні відомі Вам факти хабарництва в органах прокуратури України, які на цей час не є предметом розслідування у кримінальних провадженнях", - йдеться у тексті листа.

ГПУ просить Соболєва надати відомі йому факти хабарництва в органах прокуратуриФото: ГПУ просить Соболєва надати відомі йому факти хабарництва в органах прокуратури

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України не підтримала за основу законопроект №4469, що дозволяє призначати генеральним прокурором кандидата без досвіду роботи в прокуратурі.