ua en ru

ГПУ припинила розшук Портнова за рішенням суду

ГПУ припинила розшук Портнова за рішенням суду Фото: Андрій Портнов

Розшук припинено у зв'язку з встановленням місцезнаходження політика

Генеральна прокуратура України (ГПУ) припинила розшук колишнього глави Адміністрації Президента України Андрія Портнова. Відповідний документ розмістив у своєму Facebook сам Портнов.

"За визначенням Печерського районного суду р. Києва від 12.11.2015 слідчий або слідчі слідчої групи у даному кримінальному провадженні, зобов'язані припинити розшук підозрюваного у кримінальному провадженні №42015000000001030 Портнова Андрія Володимировича, 27.10.1973 р. н., з підстав встановлення його місцезнаходження", - йдеться в документі.

Відзначається, що Портнов був оголошений в розшук 15 січня 2015 р. у зв'язку з не встановленням його місцезнаходження. При цьому ГПУ досі здійснює досудове розслідування Портнова за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Про виконання рішення суду слідчий повідомив в головне слідче управління Генеральної прокуратури України.

Послесловие.Что бы не происходило в Вашей жизни, какие бы силы не объединялись против Вас, какие бы репрессивные дейст...

Posted by Андрей Портнов on 13 ноября 2015 г.

Нагадаємо, в червні 2014 р. Портнов і ряд інших колишніх чиновників часів Януковича, подали позови до Європейського суду в Люксембурзі. Українські політики хотіли оскаржити в суді правомірність введення санкцій проти них, які складалися в заморожуванні їх європейських активів. Справа Портнова було отримано в суді 29 квітня 2014 р.

26 жовтня Суд Європейського союзу (ЄС) визнав протиправним рішення Ради ЄС про запровадження персональних санкцій стосовно колишнього глави Адміністрації Президента України Андрія Портнова.

Відзначимо, в березні 2015 р. ЄС зняв санкції з 4 чиновників "сім'ї" Януковича, серед яких був і Портнов.