ua en ru

ГПУ повторно звернеться до ВККСУ з клопотанням про відсторонення судді Вовка

ГПУ повторно звернеться до ВККСУ з клопотанням про відсторонення судді Вовка Фото: ГПУ

Генпрокуратура прокоментувала повернення судді Вовка до роботи

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повторно звернеться у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України (ВККСУ) з клопотанням про відсторонення судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

У ГПУ заявили, що прокуратура Києва здійснювала досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням судді Вовка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Вишгородський районний суд Київської області повернув обвинувальний акт стосовно Вовка для доопрацювання. На зазначене рішення суду прокурор внесено апеляційну скаргу, яка в даний час ще не розглянута. Зараз суддя Вовк має статус обвинуваченого у вказаному кримінальному провадженні.

Також, в кінці 2015 року Вищий адміністративний суд України скасував рішення ВККСУ про відсторонення Вовка з посади судді.

"На думку Генеральної прокуратури України, зазначене рішення є обґрунтованим та прийнятим всупереч вимогам чинного законодавства. У зв'язку з цим, після закінчення апеляційного розгляду на ухвалу суду про повернення обвинувального акта для доопрацювання, Генеральна прокуратура України повторно звернеться до ВККСУ з клопотанням про відсторонення судді С. Вовка від займаної посади", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк повернувся до виконання обов'язків.