ua en ru

ГПУ отримає від Кіпру додаткові матеріали в рамках справ українських екс-чиновників

ГПУ отримає від Кіпру додаткові матеріали в рамках справ українських екс-чиновників Фото: Євген Єнін (РБК-Україна)

Кіпр передасть Україні чергову порцію документів

Генпрокуратура України отримає від Кіпру матеріали міжнародно-правової допомоги в рамках проваджень щодо колишніх українських екс-чиновників. Про це у Facebook повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

"З міністром юстиції та генеральним прокурором Кіпру. Незабаром Генпрокуратура України отримає від Кіпру чергову порцію матеріалів міжнародно-правової допомоги в рамках проваджень стосовно колишніх екс-чиновників і їх "гаманців"", - повідомив Єнін.

ГПУ отримає від Кіпру додаткові матеріали в рамках справ українських екс-чиновників

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Україна і Кіпр узгодили подальші напрямки спільних зусиль у протидії корупції та відмиванню коштів, у тому числі при розслідуванні злочинів, вчинених колишніми високопоставленими особами України та їх оточенням. Такі підсумки зустрічі генерального прокурора України Юрія Луценка з генпрокурором Республіки Кіпр Костасом Клеридисом в Нікосії.

Як відзначається, під час зустрічі сторони обговорили стан двостороннього співробітництва між правоохоронними органами України та Кіпру. Як зазначив Луценко, вагомим підґрунтям плідної співпраці ГПУ з Юридичною службою Республіки Кіпр є існуючий Меморандум про співпрацю між відомствами.