ua en ru

ГПУ за півроку зареєструвала 113 правопорушень проти журналістів

ГПУ за півроку зареєструвала 113 правопорушень проти журналістів Фото: за перше півріччя 2016 зафіксовано 113 випадків порушень прав журналістів

Дані надані за перше півріччя 2016

За перше півріччя 2016 року Генеральна прокуратура України зареєструвала 113 кримінальних правопорушень скоєних відносно журналістів. Про це повідомляє прес-служба Інституту масової інформації (ІМІ).

Як зазначається, зокрема, за статтею 171 КК України "Перешкоджання законній професійній журналістській діяльності" зареєстровано 84 кримінальних правопорушень. З них у 19 кримінальних правопорушень виробництва закриті. У 65 правопорушення кримінальне провадження проводиться далі.


За статтею 345-1 "Погроза або насильство стосовно журналіста" органи прокуратури зареєстрували за півроку 28 кримінальних правопорушень, з них у 3 правопорушення виробництва закриті. У 25 правопорушення кримінальне провадження проводиться далі.

Крім того, було зареєстровано одне кримінальне правопорушення за статтею 347-1 "Умисне знищення або пошкодження майна журналіста". Це виробництво проводиться далі.

Нагадаємо, раніше ФСБ порушило кримінальну справу проти журналіста Євгена Кисельова.