ua en ru

ФСБ порушило кримінальну справу проти журналіста Кисельова

ФСБ порушило кримінальну справу проти журналіста Кисельова Фото: Кисельова звинувачують у закликах до тероризму

В будинку тещі Кисельова вже провели обшук, а дружину двічі викликали на допит

Федеральна служба безпеки Російської Федерації порушила кримінальне провадження проти журналіста Євгена Кисельова за заклики до тероризму. Про це йдеться в заяві самого Кисельова на сайті "Ехо Москви".

Як йдеться у повідомленні, журналіста звинувачують в публічних закликах до здійснення терористичної діяльності або публічному виправданні тероризму (ст. 205.2 КК РФ).


На думку Кисельова, приводом до порушення кримінальної виробництва стали його висловлювання на підтримку української льотчиці Надії Савченко, коли вона ще була в російському полоні.

"Висловився у підтримку Надії Савченко, коли вона ще в полоні була. У відповідь на запитання одного українського ЗМІ, все роблять влади України для її звільнення, сказав, що могли б і жорсткіше діяти - точно також, як російські власті вели себе у всій цій історії. Ось і прилетіла "обратка", - повідомив Кисельов.

Кисельов зазначив, що в будинку його 88-річної тещі, де він зареєстрований, вже був проведений обшук, проте "нічого не знайшли, зрозуміло, нічого не вилучили".

"Слава Богу, що теща була у від'їзді - страшно подумати, як хворе серце літньої жінки витримало б це скотство ", - сказав Кисельов, додавши при цьому, що його дружину викликали на допит вже двічі.

"Втім, зрозуміло, навіщо це робиться. Провели акцію залякування. Хочуть дістати мене через рідних. Почати чинити на них психологічний тиск, "кошмарити", створювати всілякі проблеми", - підкреслив журналіст.

Кисеслев заявив, що, незважаючи на всі погрози, як і раніше вважає президента РФ Володимира Путіна "озброєним і дуже небезпечним", а його політику катастрофою для Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Сочі затримали американських журналістів.