ua en ru

ГПУ підозрює одного з екс-керівників міліції Києва в розгоні Євромайдану

ГПУ підозрює одного з екс-керівників міліції Києва в розгоні Євромайдану Фото: ГПУ повідомила про підозру одному з колишніх керівників столичної міліції

Підозрюваному інкримінується організація силового розгону акції протесту

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві в розгоні Євромайдану 1 грудня 2013 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Повідомляється, що колишньому керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві інкримінується організація 1 грудня 2013 року застосування на вулиці Банковій у співробітниками спецпідрозділу "Беркут" та військовослужбовцями внутрішніх військ МВС спецзасобів і насильства проти учасників акції протесту і журналістів. У ГПУ зазначили, що тоді тілесні ушкодження отримали понад 29 мітингувальників і 22 представників ЗМІ.


Крім того, підозрюваному інкримінують неналежне виконання службових обов'язків, незабезпечення належного захисту бійців внутрішніх військ і патрульно-постової служби, в результаті чого отримали тілесні ушкодження 26 осіб. Підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко відзвітував по справах про розстріли на Майдані.