ua en ru

ГПУ подасть апеляцію на рішення про звільнення екс-ректора податкового університету Мельника

ГПУ подасть апеляцію на рішення про звільнення екс-ректора податкового університету Мельника Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

У прокурорів достатньо аргументів для визначення покарання Петру Мельнику

Генеральна прокуратура України (ГПУ) має намір звернутися в Апеляційний суд через рішення Бородянського районного суду Києва визнати невинним і виправдати колишнього ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі "Свободи слова" сьогодні, 11 грудня.

"Так, я не згоден зі справою ректора Мельника. Ми підемо в апеляцію і я впевнений, що у нас є аргументи для того, щоб Апеляційний суд все ж визначив йому покарання", - заявив Луценко.

Нагадаємо, Петро Мельник був затриманий 27 липня 2013 року за хабарництво.
5 грудня 2017 року суд виправдав Мельника. Відповідне рішення було оприлюднено сьогодні, 11 грудня. Йому загрожував 12-річний термін ув'язнення.

Ректора і колишнього нардепа було виправдано у зв'язку з недоведеністю складу злочину в його діянні. Суд також визнав необгрунтованими доводи сторони звинувачення щодо відчуження у 2007-2008 роках чотирьох держоб'єктів нерухомості, які були на балансі університету. Цивільний позов університету про відшкодування майнової шкоди в сумі 33,44 мільйона гривень суд також не задовольнив. Однак, суд підтвердив, що відчуження зазначених в обвинувальному акті об'єктів нерухомого майна було здійснено університетом з порушенням вимог Порядку відчуження об'єктів держвласності.