ua en ru

ГПУ завершила розслідування справи екс-міністра юстиції Лавриновича

ГПУ завершила розслідування справи екс-міністра юстиції Лавриновича Фото: Олександр Лавринович (УНІАН)

Справа Лавриновича налічує 108 томів

Генеральна прокуратура України завершила розслідування справи колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича. Про це повідомив керівник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає "112 Україна".

Зокрема, Горбатюк зазначив, що слідство може повідомити Лавриновичу про підозру в захопленні державної влади, а загальна кількість матеріалів його справи становить 108 томів.

"Відповідно, підозрюваний буде знайомитися зараз з матеріалами кримінального провадження... Тобто, закон не обмежує, не встановлює терміни для ознайомлення. Єдине, що якщо буде затягування, то прокурор має право звернутися до суду для обмеження строків ознайомлення", - додав Горбатюк.

Нагадаємо, 15 вересня 2017 року Печерський районний суд Києва заарештував Лавриновича, якого підозрювали в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу. Пізніше апеляційна інстанція скасувала арешт і випустила його з-під варти. На думку слідства, існувала загроза втечі Лавриновича з країни.