ua en ru

ГПУ передала МЗС клопотання про екстрадицію Каськіва Панамою

ГПУ передала МЗС клопотання про екстрадицію Каськіва Панамою Фото: Генпрокуратура підготувала клопотання про видачу Панамою Владислава Каськіва

Поки що немає достовірної інформації щодо того, який запобіжний захід обрала Владиславу Каськіву панамська сторона

Генеральна прокуратура України (ГПУ) передала Міністерству закордонних справ України клопотання до Республіки Панамапро екстрадицію екс-голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва. Про це повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в ефірі "112 Україна".

"Буквально в перший же день, опісля затримання Каськіва, ми поінформували в терміновому порядку компетентні органи Республіки Панама про те, що в нас є кримінальне провадження стосовно Каськіва, про те, що ми звернемося найближчим часом з проханням щодо його екстрадиції. І можу вас поінформувати, що станом на вчора наше клопотання про видачу Каськіва вже було передане міністерству закордонних справ України, і тепер вже дипломатичними виконавцями зазначені документи будуть скеровані до панамської сторони", - зазначив він.


Єнін розповів, що Генпрокуратура поки що не має достовірної інформації щодо того, який запобіжний захід обрала панамська сторона Каськіву.

"Ми клопотали про його взяття під варту. І вже ближчими днями, я сподіваюся, ми будемо знати подальший розвиток ситуації з цього питання", - сказав він.

Заступник генпрокурора зазначив, що у Генпрокуратурі не можуть назвати ймовірний термін екстрадиції Каськіва, тому що з Панамою така процедура відбувається вперше.

Єнін нагадав, що Каськів в Україні фігурує у кількох кримінальних провадженнях, зокрема про розтрату державних коштів та службових злочинах.

Нагадаємо, 18 серпня генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що екс-главу Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва затримано в Панамі.