ua en ru

ГПУ передала матеріали щодо Продана антикорупційній прокуратурі

ГПУ передала матеріали щодо Продана антикорупційній прокуратурі Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/sfsofukraine)

Справу Мирослава Продана розслідує Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Генеральна прокуратура України передала матеріали щодо колишнього в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Рокіровка в ДФС: чи зможе Гройсман утримати контроль над Фіскальною службою".

Зокрема, у Генпрокуратурі, не вдаючись у деталі, пояснили, що всі матеріали стосовно Мирослава Продана передані в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

"Минулого тижня Юрій Луценко передав частину кримінального провадження, яке стосується чиновника категорії "А" Продана, САП. Відповідно, всі матеріали в САП, і САП їх розслідує", - заявила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

У той же час вона не змогла відповісти на запитання, чи фігурує у провадженнях Генпрокуратури новий в. о. голови ДФС Олександр Власов. Керівник САП Назар Холодницький відмовився від коментарів, пославшись на таємницю слідства.

Відзначимо, до Власова у прокуратури також були питання, які стосувалися справи про розкрадання 37 контейнерів з нерозмитненим товаром на загальну суму 150 млн гривень.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Кабінет міністрів оголосив конкурс на посаду глави Державної фіскальної служби.

У зв'язку з цим напередодні Продан пішов у відставку.