ua en ru

Справу Януковича передано новому управлінню в структурі ГПУ

Справу Януковича передано новому управлінню в структурі ГПУ Фото: керівником Департаменту спеціальних розслідувань залишиться Сергій Горбатюк

Департамент спецрозслідувань буде займатися тільки справами по Майдану

Генеральна прокуратура України (ГПУ) реорганізувала Департамент спеціальних розслідувань. Тепер справою екс-президента Віктора Януковича буде займатися створене Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, говориться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Для активізації та завершення досудового слідства та передачі в суд "Великої кримінальної справи" щодо В. Януковича і його найближчого оточення створено Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями", - сказано в повідомленні.

Наголошується, що до складу створеного управління увійшли співробітники 63.

ГПУ нагадує, що так звана "велика справа" стосовно колишнього президента складається з багатьох епізодів, в тому числі з узурпації влади, розвалу економіки, ослаблення обороноздатності країни та інформаційної безпеки, заволодіння державним майном (резиденцією "Межигір'я").

У свою чергу у складі Департаменту спеціальних розслідувань залишаться 56 співробітників, роботою яких продовжить керувати Сергій Горбатюк. Департамент займатиметься розслідуванням та передачею до суду справ по Майдану.

Нагадаємо, раніше Горбатюк повідомляв, що в управління спецрозслідувань заберуть економічні справи проти екс-чиновників і залишать тільки справи щодо подій на Майдані.