ua en ru

У ГПУ відреагувала на публікацію NYT про блокування розслідувань щодо Манафорта

У ГПУ відреагувала на публікацію NYT про блокування розслідувань щодо Манафорта Фото: Євген Єнін (РБК-Україна)

У той же час Єнін не прокоментував інформацію про припинення розслідувань в Україні

Американські правоохоронці не зверталися до Генеральної прокуратури України із запитами про правову допомогу у справі політтехнолога Пола Манафорта. Про це у Facebook повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін.

"Відверто здивований останньою публікацією в Нью-Йорк Таймс щодо припинення співпраці ГПУ з правоохоронними органами США, зокрема щодо Манафорта. Хочу сподіватися, що мова йде про банальну помилку в перекладі (lost in translation), оскільки про жодні проблеми в міжнародно-правовому співробітництві між ГПУ і нашими американськими партнерами не йдеться", - зазначив Єнін.

За його словами, найкращим свідченням відсутності проблем у міжнародному співробітництві є понад 600 тис. доларів, які повернули до України в рамках кримінальних проваджень, пов'язаних з Манафортом.

"Американські правоохоронці, ні ФБР, ні Мюллер, в ГПУ з якимись запитами про правову допомогу у зв'язку з справою Манафорта не зверталися. Тобто "забороняти" не було що в принципі", - додав Єнін.

Відверто здивований останньою публікацією в Нью-Йорк таймс стосовно призупинення співпраці ГПУ з правоохоронними...

Опубліковано Eugene Enin 2 травня 2018 р.

Нагадаємо, напередодні американське видання The New York Times опублікувало матеріал, в якому стверджує, що в квітні українським слідчим заборонили продовжувати розслідувати пов'язані з Манафортом справи.