ua en ru

ГПУ відкрила другу справу проти екс-голови Мінагрополітики Присяжнюка за махінації з держнерухомістю

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розпочало друге кримінальне провадження проти колишнього міністра аграрної політики та продовольства України Олександра Присяжнюка за махінації з державною нерухомістю.

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розпочало друге кримінальне провадження проти колишнього міністра аграрної політики та продовольства України Олександра Присяжнюка (на фото) за махінації з державною нерухомістю. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

По справі також проходить колишній начальник регіонального відділення Фонду держмайна України (ФДМУ) в місті Києві.

Згідно з повідомленням, встановлено, що перебуваючи на посаді міністра Присяжнюк надав згоду на вилучення з державної власності нежитлових приміщень загальною площею понад 500 кв м по вул. Хрещатик, 24, які були надані для розміщення апарату Мінагрополітики та, відповідно до закону, не підлягали приватизації.

"У подальшому на підставі неправомірного розпорядження тодішній керівник регіонального відділення ФДМУ в м. Києві незаконно підписав договір купівлі-продажу цього майна з комерційною структурою, яка, за даними слідства, була створена виключно для реалізації цієї злочинної схеми", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок таких дій державі завдано збитків на суму понад 13 млн грн.

"Наразі колишнім високопосадовцям інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 квітня 2014 р. Присяжнюк був оголошений у розшук за підозрою у заволодінні коштами Аграрного фонду у сумі майже 540 млн грн що були виділені державою для закупівлі об'єктів державного цінового регулювання цукру-піску. Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розслідує кримінальне провадження за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб).

7 квітня Печерський районний суд м. Києва дав дозвіл на затримання Присяжнюка з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Раніше ГПУ клопотала про арешт Присяжнюка.

Нагадаємо, 21 березня співробітники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС і Генпрокуратури вилучили у квартирі Присяжнюка 286 тис. дол. і 659 тис. грн.