ua en ru

ГПУ відкрила пряму лінію для повідомлень щодо фінансування ЛНР/ДНР

ГПУ відкрила пряму лінію для повідомлень щодо фінансування ЛНР/ДНР Фото: один із прапорів терористів Донбасу

Єфремов лише один із підозрюваних в організації

У Генеральній прокуратурі відкрилися телефонна та електронна лінії, на які громадяни можуть повідомляти дані щодо фінансування терористичних організацій ЛНР і ДНР, а також організації псевдо-референдумів на окупованих територіях. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу 30 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"У ГПУ відкривається пряма лінія телефонна, а також електронна для повідомлення тих громадян України, які мають прямі дані про організацію сепаратистських референдумів та фінансування терористичних організацій ЛНР і ДНР на території України", - повідомив Луценко.


Він закликав громадян повідомляти відомості щодо всіх громадян, які можуть бути причетними до організації ЛНР і ДНР.

"Пан Єфремов - це лише один із підозрюваних у справі організації терористичних угрупувань, а також посягання на територіальну цілісність і незалежність країни. Ми хочемо розглядати в сукупності дії більшої кількості посадових осіб, простих учасників цієї злочинної організації, і для цього потребуємо співпраці з громадянським суспільством, - додав генпрокурор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найближчим часом за підозрою у злочинах, інкримінованих Генеральною прокуратурою Олександру Єфремову, може бути затримана більша кількість осіб.