ua en ru

ГПУ відкрила провадження за фактом викрадення 300 кг ювелірних виробів зі сховища "Ощадбанку" в Криму

Генеральна прокуратура України (ГПУ) зареєструвала кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) за фактом викрадення з сховища філії Кримського республіканського управління АТ "Ощадбанк" більше 300 кг ювелірних виробів.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) зареєструвала кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) за фактом викрадення зі сховища філії Кримського республіканського управління АТ "Ощадбанк" більше 300 кг ювелірних виробів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Встановлено, що ювелірні вироби були завезені в Україну контрабандою і надалі вилучені правоохоронними органами і визнані речовими доказами в кримінальному провадженні. Однак, як повідомляється, невідомі особи надали до філії банку підроблене рішення Господарського суду АР Крим і заволоділи коштовностями. Вартість викраденого становить понад 60 млн грн.

Проведення досудового розслідування доручено Головному слідчому управлінню Міністерства внутрішніх справ України. Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Центробанк Росії привласнив 300 кг золота і дорогоцінні метали сховищ "Ощадбанку" України на території Криму.