ua en ru

ГПУ спростувала повернення "Межигір'я" у держвласність

ГПУ спростувала повернення "Межигір'я" у держвласність Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна)

Будівлі на території "Межигір'я" як і раніше не належать державі

Генеральна прокуратура України (ГПУ) спростувала повернення резиденції "Межигір'я" в державну власність. Про це заявив глава Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає "Громадське Радіо".

Так, поки тільки території "Межигір'я" належить державі, а розташовані на ній будівлі досі належать компанії "Танталіт" і колишньому президенту Віктору Януковичу. Тим не менше, всі ці будівлі знаходяться під арештом в рамках кримінального провадження.

"Рішення про цих будівель може бути прийнято лише за результатами судового розгляду кримінального провадження стосовно колишнього президента, або тих людей, які допомагали йому у заволодінні Межигір'ям", - заявив Горбатюк.

За його словами, госпсуд повернув у держвласність земельні ділянки ще в 2015 році, а сьогодні було прийнято рішення за позовом прокуратури міста Києва про визнання незаконною продажу державної резиденції "Межигір'я".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, що Вищий господарський суд України прийняв остаточне рішення щодо повернення резиденції "Межигір'я" в державну власність.