ua en ru

ГПУ зобов'язала спеціалізованих прокурорів посилити соціальний і правовий захист військовослужбовців

ГПУ зобов'язала спеціалізованих прокурорів посилити соціальний і правовий захист військовослужбовців

Указом виконувача обов'язків Президента України Олександра Турчинова введено в дію рішення РНБО України від 23 березня 2014 р. "Про передислокацію військових частин (підрозділів), установ та організацій Збройних сил України, інших військових формувань і правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя в інші регіони України", прокурорами вжито відповідних заходів щодо соціального захисту військовослужбовців. Зокрема, Генеральная прокуратура України зобов'язала спеціалізованих прокурорів посилити соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей, йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Враховуючи передислокацію значної кількості військових частин, ГПУ направлено лист прокурорам регіонів з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, яким їх зобов'язано посилити нагляд за додержанням законів на даному напрямку діяльності.

У листі звернуто увагу на необхідність налагодження тісної взаємодії з територіальними органами прокуратури, принципове та своєчасне реагування на факти неналежного виконання своїх обов'язків та бездіяльність службових осіб органів військового управління та органів місцевого самоврядування, якими порушуються законні права військовослужбовців і членів їх сімей.
Основні зусилля прокурорів спрямовуватимуться на питання забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей жилими приміщеннями, своєчасності та повноти виплати грошового забезпечення та заробітної плати, матеріальної допомоги при зміні місця служби військовослужбовцями, отримання інших передбачених законодавством соціальних виплат.