ua en ru

ГПУ оголосила про підозру екс-прокурору Київської обл. через незаконне звільнення Лозінського

ГПУ оголосила про підозру екс-прокурору Київської обл. через незаконне звільнення Лозінського
Генеральна прокуратура України оголосила про підозру колишньому прокурору Київської області, голові Бориспільського районного суду та начальника відділу прокуратури Київської області у зв'язку з незаконним звільненням народного депутата Віктора Лозінського.

Генеральна прокуратура України оголосила про підозру колишньому прокурору Київської області, голові Бориспільського районного суду та начальника відділу прокуратури Київської області у зв'язку з незаконним звільненням народного депутата Віктора Лозінського. Про це на брифінгу повідомив старший помічник Валерій Карпунцов, передає кореспондент РБК-Україна.

"За фактом не законного звільнення від відбування покарання колишнього народного депутата віктора Лозінського 9 грудня 2014 року повідомлено про підозру колишнього прокурора Київської області у вчиненні злочинів, а саме: організація службового підроблення, незаконне втручання в роботу автоматизованих систем, приховування вчинення тяжкого злочину та завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину зі штучним створенням доказів", - розповів Карпунцов.

За його словами, голова Бориспільського райсуду підозрюється у винесенні завідомо неправосудного рішення.

"Також повідомлено про підозру начальнику відділу прокуратури Київської області у злочинах щодо пособництва винесення суддею завідомо неправосудних ухвал, службове підроблення, незаконне втручання в роботу автоматизованих систем та обрано запобіжний захід утримання під вартою", - додав Карпунцов.

Він зазначив, що з 1 жовтня ця міра запобіжного заходу начальнику прокуратури була змінена у зв'язку з винесенням застави й зараз винесено рішення про примусову доставку в суд з метою розгляду клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу про взяття під варту у зв'язку з тим, що в даний час підозрюваний переховується від слідства.

Стосовно судді застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Нагадаємо, 24 червня 2014 р. Апеляційний суд Київської області залишив екс-нардепа Лозінського в ув'язненні, скасувавши рішення Бориспільського міськрайонного суду.