ua en ru

Апеляційний суд залишив екс-нардепа Лозінського в ув'язненні

Апеляційний суд Київської області залишив екс-нардепа Віктора Лозінського в ув'язненні, скасувавши рішення Бориспільського міськрайонного суду.

Апеляційний суд Київської області залишив екс-нардепа Віктора Лозінського (на фото) в ув'язненні, скасувавши рішення Бориспільського міськрайонного суду. Відповідне рішення оголосила на засіданні суддя Вероніка Зіміна, передає кореспондент РБК-Україна із залу суду.

"Вимоги прокурора задовольнити частково. Визначення Бориспільського міськрайонного суду від 3 червня 2014 року, яким засудженого Лозінського звільнили від відбування покарання через хворобу... скасувати", - зачитала резолютивну частину рішення суддя Зіміна.

Суд таким чином відмовив у клопотанні сторони захисту про звільнення екс-нардепа, а аналогічне клопотання представника матері вбитого залишив без розгляду.

У ході засідання Віктор Лозінський заявив, що потребує комплексного обстеження і стаціонарного лікування. Свій стан екс-нардеп оцінює як "стабільно важкий". При цьому він заявив, що необхідності в терміновому оперативному втручанні немає.

За словами представника лікарської комісії Сергія Кравченка, який проводив обстеження в стінах установи ДПС, здоров'я Віктора Лозінського буде стабільним в разі прийому медикаментів. На думку Кравченка, необхідність у звільненні екс-нардепа немає.

"Я не можу підтвердити, що стан Віктора Лозінського є "стабільно важким", - заявив Кравченко.

Представник матері вбитого Лозінським не підтримав апеляцію прокуратури і заявив, що рішення Бориспільського суду про звільнення екс-нардепа законне і справедливе.

Нагадаємо, 20 квітня 2011 р. Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях в Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 р.

16 червня Апеляційний суд Київської області відкрив провадження за апеляційною скаргою прокуратури на рішення Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко Віктора Лозінського за станом здоров'я.