ua en ru

ГПУ оголосила конкурс на заміщення посад керівників антикорупційної прокуратури

ГПУ оголосила конкурс на заміщення посад керівників антикорупційної прокуратури Фото: ГПУ

Перелік необхідних документів, які кандидати мають подати на конкурс, можна знайти на сайті ГПУ

Генеральна прокуратура України (ГПУ) розпочинає відкритий конкурс з відбору кандидатів на посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, його першого заступника і заступника. Відповідне оголошення оприлюднено на офіційному сайті ГПУ.

Так, повідомляється, що кандидати мають відповідають вимогам ч. 1 (щодо наявності громадянства України, вищої юридичної освіти та володіння державною мовою) та 3 ст. 27 закону "Про прокуратуру".

"Не допускаються до участі у конкурсі особи, які впродовж 5 років до дня набуття чинності законом "Про прокуратуру" від 14 жовтня 2014 року (№ 1697-VII) працювали у спеціально уповноважених підрозділах із боротьби з корупцією в органах прокуратури, МВС, податкової міліції, СБУ, Військової служби правопорядку у ЗСУ та митних органах", - йдеться у повідомленні.

Також не допустять до конкурсу осіб, на яких поширюється ч. 5 ст. 27 закону "Про прокуратуру", а також закони "Про очищення влади" та "Про запобігання корупції".

Зазначається, що у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру відберуть: начальника управління процесуального керівництва і начальників відділів у його складі; начальника аналітично-статистичного відділу; начальника відділу документального забезпечення.

Перелік необхідних документів, які кандидати мають подати на конкурс, можна знайти на сайті ГПУ.

Інформація про дату, час і місце проведення тестувань та співбесід, осіб допущених до участі у відкритому конкурсі, рейтингові списки кандидатів також буде оприлюднена на сайті ГПУ.

Нагадаємо, 1 жовтня розпочали роботу детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБ).