ua en ru

Детективи НАБ почали роботу

Детективи НАБ почали роботу Фото: Артем Ситник

Відсутність антикорупційного прокурора не вплине на початок роботи НАБ

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБ) у четвер, 1 жовтня, розпочали роботу. Про це повідомив глава НАБ Артем Ситник в інтерв'ю DW.

"У нас створюється управління для проведення спецоперацій, і перших співробітників вже відібрали. Вони будуть виконувати три основні функції. Це затримання корупціонерів, забезпечення безпеки учасників кримінального провадження та безпеки співробітників бюро. У нас будуть всі необхідні ресурси, щоб затримати чиновника будь-якого рангу", - розповів Ситник.

Він також повідомив, що зарплата детективів дозволить знизити корупційний ризик.

"В середньому, 31 000 гривень (приблизно 1500 доларів), і це той рівень зарплати, який дозволяє знизити корупційний ризик", - сказав Ситник.

Крім того, він зазначив, що відсутність антикорупційного прокурора не вплине на початок роботи НАБ.

"Так, ми думали, що до 1 жовтня, до нашого старту, буде призначений антикорупційний прокурор. Але, процес затягнувся, тільки почала працювати конкурсна комісія за його вибором. Швидше за все, прокурор буде призначений до кінця жовтня. Але, це не означає, що 1 жовтня ми не приступимо до роботи. Ми почнемо напрацьовувати певні аналітичні матеріали, і у нас є не тільки детективи, а й управління, де працюють аналітики. Ми також можемо починати збирати досьє на чиновників, які підслідні бюро", - сказав Ситник.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко закликав детективів НАБ розслідувати великі корупційні справи.