ua en ru

ГПУ звинувачує нардепа Добродомова в тиску на суд щодо "діамантових прокурорів"

ГПУ звинувачує нардепа Добродомова в тиску на суд щодо "діамантових прокурорів" Фото: Дмитро Добродомов

Водночас ГПУ привітала депутата з днем народження

Генеральна прокуратура України розцінює висловлювання депутата Верховної Ради Дмитра Добродомова в ефірі одного з українських телеканалів як тиск на суд у справі "діамантових прокурорів" Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна, передає прес-служба ГПУ.

"Генеральна прокуратура України вітає народного депутата Д. Добродомова з днем народження і бажає йому плідної праці на законодавчій ниві. В той же час Генпрокуратура уповноважена заявити, що коментарі Д. Добродомова, які були озвучені 11 січня 2016 року... щодо небажання суддів братися за справу О. Корнійця та В. Шапакіна, оскільки начебто ГПУ здійснює тиск на них, можна розцінювати як прямий тиск на суд, який буде розглядати вказане кримінальне провадження", - сказано в повідомленні.

ГПУ підкреслює, що відомство не уповноважене впливати на висновок суд після передачі кримінального провадження до судової інстанції, а може здійснювати виключно підтримку державного обвинувачення.

"Викликає здивування пропозиція парламентаря втрутитися у справу Президенту України... Хотілось би детальніше взнати, яким чином В. Касько, Д. Сакваралідзе і В. Трепак мають забезпечити об'єктивність розслідування у вказаному кримінальному провадженні? Після передачі кримінального провадження до суду... ані Президент України, ані Генеральний прокурор чи інша посадова особа не мають повноважень будь-яким чином впливати на цю справу", - підкреслюється в повідомленні.

При цьому Генпрокуратура закликає Добродомова, якщо він має пропозиції з цього питання, надати їх до відомства у письмовому вигляді, і вони будуть розглянуті у пріоритетному порядку.

Нагадаємо, на початку січня Генеральна прокуратура України направила обвинувальний акт стосовно заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, які підозрюються у хабарництві, до суду.