ua en ru

У ГПУ назвали причини арешту суднобудівного заводу Новинського

У ГПУ назвали причини арешту суднобудівного заводу Новинського Фото: Вадим Новинський novynskyi.com

ГПУ розслідує зловживання службовим становищем на підприємстві

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) повідомили подробиці арешту "Херсонського суднобудівного заводу", який входить у "Смарт-холдинг" народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Повідомляється, що ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Фонду держмайна України, Міністерства промполітики України, ВАТ "Херсонський суднобудівний завод" при внесенні в 2011 році змін в пункт 11.6 договору купівлі-продажу акцій заводу.

Це призвело до зменшення обсягу інвестиційних зобов'язань на суму більше 500 млн гривень, що були спричинені тяжкі наслідки у вигляді збитків державі, а також до навмисного доведення до банкрутства заводу посадовими особами підприємства та посадовими особами інших суб'єктів господарювання.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно акції суднобудівного заводу, який входить у "Смарт-холдинг" нардепа від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.