ua en ru

ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-командира київського "Беркута"

ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-командира київського "Беркута" Фото: бійці "Беркута" (УНІАН)

Обвинувальний акт стосується перевищення повноважень в Українському домі в 2010 році

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира київського "Беркута" за перевищення повноважень і провокування конфлікту в Українському домі в 2010 році. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Повідомляється, що обвинувачений у квітні 2010 року на посаді командира полку міліції "Беркут" у Києві, діючи за вказівкою нардепа від Партії регіонів Вадима Колесніченка, разом з колишнім заступником начальника управління МВС України в Києві та підлеглими в Українському домі спровокували конфлікт і застосували силу стосовно відвідувачів заходу, затримавши 14 осіб.

Крім того, підозрювані заважали журналістській діяльності, застосували насильство та завдали тілесні ушкодження журналісту одного з телеканалів, який намагався задокументувати їх дії. Щодо Колесніченка, заступника начальника управління міліції та заступника командира "Беркута" суд дозволив арешт, і вони оголошені в розшук. Обвинувальний акт щодо командира роти та 6 співробітників "Беркут" переданий до суду в 2016 році, який зараз розглядається Шевченківським районним судом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія відмовилася екстрадувати до України екс-голову київського "Беркута" Сергія Кусюка.