ua en ru

ГПУ скерувала до суду обвинувачення проти замголови Мінсоцполітики у розтраті держкоштів

ГПУ скерувала до суду обвинувачення проти замголови Мінсоцполітики у розтраті держкоштів Фото: розтрата держкоштів

Чиновник підозрюється у розтраті понад 1,7 млн гривень бюджетних коштів

Генеральна прокуратура України скерувала до суду обвинувальний акт проти заступника міністра соціальної політики України - керівника апарату щодо фактів зловживань під час проведення державних закупівель. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"У ході досудового розслідування встановлено вчинення заступником міністра соціальної політики України - керівником апарату у 2013 році розтрати понад 1,7 млн грн бюджетних коштів шляхом підписання договору про закупівлю та актів про його виконання, що не відповідали пропозиції переможця конкурсних торгів", - сказано в повідомленні.

У ГПУ наголосили, що згідно з вимогами ч. 5 ст. 40 закону "Про здійснення державних закупівель" умови договору про закупівлю не повинні відрізнятися від змісту пропозиції конкурсних торгів або цінової пропозиції переможця.

Попри це чиновник підписав договір закупівлі послуг з харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, без зазначення розміру націнки на послуги, запропонованої переможцем конкурсних торгів.

Це призвело до застосування під час перерахування бюджетних коштів націнки вищої, від запропонованої переможцем, та заподіяння збитків державі. Крім того, у ході досудового розслідування було встановлено, що товариство-переможець, зареєстроване в Донецьку, безпосередньо послуги за договором на територіях радіоактивного забруднення не надавало.

"17 лютого 2016 року Генеральною прокуратурою України обвинувальний акт за обвинуваченням вказаного високопосадовця у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою), скеровано до Печерського районного суду м. Києва", - зазначили у Генпрокуратурі.

Нагадаємо, керівника Фонду соціального захисту інвалідів при Міністерстві соціальної політики затримали на хабарі в розмірі 700 тисяч гривень.