ua en ru

ГПУ направила в суд справи судді і прокурора, які визволили екс-нардепа Лозінського

ГПУ направила в суд справи судді і прокурора, які визволили екс-нардепа Лозінського Фото: екс-нардеп Віктор Лозінський

Працівника Феміди підозрюють у прийнятті неправомірного рішення

Головна військова прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно судді та першого заступника прокурора Київської області, які підозрюються у причетності до незаконного звільнення з-під арешту екс-нардепа Віктора Лозінського. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Встановлено, що голова Бориспільського міського районного суду Київської області прийняв завідомо неправосудне рішення, яким незаконно звільняв від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі Лозінського, засудженого за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого ч. 1 ст. 296, ч. 1 ст. 122 і ч. 2 ст. 121 КК України.

Повідомляється, що суддя вчинив злочин за допомогою першого заступника прокурора Київської області та начальника відділу прокуратури Київської області, які умисно не внесли апеляційну скаргу на це рішення.

Обвинувальний акт переданий на розгляд до суду.

Нагадаємо, у вересні 2014 р. суд взяв під варту працівника прокуратури, причетного до звільнення екс-нардепа Лозінського.