ua en ru

ГПУ направила до суду 38 звинувачень за незаконне притягнення до відповідальності "автомайдановцев"

ГПУ направила до суду 38 звинувачень за незаконне притягнення до відповідальності "автомайдановцев" Фото: Сергій Горбатюк

До адміністративної відповідальності притягнули 500 учасників Автомайдана

Генеральна прокуратура України направила до суду 38 обвинувальних актів щодо працівників правоохоронних органів за незаконне притягнення до адміністративної відповідальності "автомайдановцев" під час протестів на Майдані Незалежності. Про це заявив під час брифінгу начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"В даний час вже направлено до суду обвинувальні акти у відношенні 40 осіб. Це - 38 працівників органів внутрішніх справ та двох суддів. В даний час також розслідується кримінальне провадження за підозрою двох представників ДАІ та двох суддів, розслідування у яких завершується", - повідомив він.

За його словами, в цілому на той час до адмінвідповідальності було притягнуто понад 500 "автомайдановцев".

"Всього було притягнуто до адміністративної відповідальності понад 500 автомайдановцев і теж за кожним цим фактом проводиться слідство і буде дана належна правова оцінка", - сказав Горбатюк.

Нагадаємо, за даними ГПУ, рішення про силовий розгін акції протесту на Майдані Незалежності в ніч з 29 на 30 листопада приймав колишній президент України Віктор Янукович.