ua en ru

ГПУ готує апеляцію на вирок причетному до вбивства журналіста Веремія

ГПУ готує апеляцію на вирок причетному до вбивства журналіста Веремія Фото: Генпрокуратура (РБК-Україна)

Звинувачення вважає вирок Юрію Крисіну несправедливим

Генеральна прокуратура України готує апеляційну скаргу на вирок суду відносно Юрія Крисіна, якого визнали причетним до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія під час Євромайдану. Про це заявив прокурор ГПУ Олексій Донський.

За словами Донського, прокуратура розцінює вирок Крисіну у вигляді 4 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки як несправедливий. У зв'язку з цим, ГПУ готує апеляційну скаргу на вирок, який, на думку звинувачення, винесено з невірним застосуванням закону про кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд Києва виніс вирок у справі про вбивство журналіста Веремія. Крисіна визнали винним у хуліганстві з застосуванням зброї.

Веремій помер 19 лютого 2014 року в реанімації після того, як невідомі напали на його таксі, витягли з машини, сильно побили і вистрілили в спину. За даними слідства, журналіста вбили так звані "тітушки", які прибули з Донбасу за ініціативою помічника Юрія Іванющенка (у 2014 році був нардепом від Партії регіонів). За непідтвердженими даними, безпосереднього вбивцю Веремія вбили на території окупованої Горлівки в липні 2015 року.