ua en ru

Суд Києва виніс вирок у справі щодо вбивства журналіста Веремія

Суд Києва виніс вирок у справі щодо вбивства журналіста Веремія Фото: суд (tomenko.ua)

Обвинуваченого у справі щодо вбивства журналіста Веремія визнано винним та засуджено до 4 років

Шевченківський районний суд Києва виніс вирок у справі про вбивство журналіста газети "Вєсті" В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, відповідно до рішення суду, обвинуваченого у справі Юрія Крисіна визнано винним, йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Разом з тим, Генеральна прокуратура України просила суд призначити Крисіну 6 років позбавлення волі.

Відзначимо, вночі 19 лютого 2014 року, на перехресті Володимирської та Великої Житомирської в Києві, невідомі чоловіки з бітами і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках напали на Веремія і IT-фахівця "Вєстей" Олексія Лимаренка. Чоловіки поверталися з роботи на таксі. Коли автомобіль зупинився на світлофорі, з підворіття вибігли чоловіки, почали розгойдувати і закидати машину "коктейлями Молотова". Таксиста, Веремія і його колегу вони витягли з авто і жорстоко побили. Водій отримав серйозні травми ноги, Лимаренку спотворили обличчя, а Веремій отримав кульове поранення в груди.

У грудні 2014 року до суду було направлено кримінальне провадження щодо Юрія Крисіна, який брав участь у побитті журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виконавці вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія оголошені в міжнародний розшук.