ua en ru

ГПУ допитала Наливайченка у справі шахрая, що видавав себе за "смотрящего" від СБУ

Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування за фактом вчинення Георгієм Ярошенком замаху на заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах шляхом обману та зловживання довірою за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування за фактом вчинення Георгієм Ярошенком замаху на заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах шляхом обману та зловживання довірою за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження допитано виконувача обов'язків заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослава Олійника та заступника голови ОДА Геннадія Корбана, йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Зокрема, вони заявили, що Ярошенко прибув до Дніпропетровська та у готельному комплексі "Бартоломео" зустрівся з місцевими підприємцями і від імені Служби безпеки України намагався встановити правила тіньового митного оформлення вантажів в Україні.

У провадженні допитано також трьох дніпропетровських підприємців, а також самого Ярошенка та народного депутата України Валерія Іщенка.

Окрім того, в якості свідків допитано працівників відділу УСБУ в Дніпропетровській області та голову СБУ Валентина Наливайченка, який зокрема проінформував, що після того як дізнався із мережі Інтернет про шахрайські дії Ярошенка доручив зареєструвати кримінальне провадження, в рамках якого провести відповідну перевірку.

Триває комплекс слідчих (розшукових) дій.

Раніше заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник опублікував інформацію про те, що у Дніпропетровську якийсь Ярошенко збирав бізнесменів, що займаються зовнішньоекономічною діяльністю, у присутності яких оголосив себе новим "смотрящим", які мають "заступництво СБУ".

Наливайченко прокоментував РБК-Україна цей інцидент, назвавши його шахрайськими діями невідомої йому особи. Голова СБУ заявив, що дав термінове доручення Головному слідчому управлінню СБУ, а також управління в Дніпропетровській області негайно провести перевірку цієї інформації і, в разі її підтвердження, діяти згідно з антикорупційним законодавством.