ua en ru

ГПУ допитала Тягнибока щодо подій на Майдані

ГПУ допитала Тягнибока щодо подій на Майдані Фото: Олег Тягнибок

По одному з інцидентів ГПУ перекваліфікувала Тягнибока в потерпілого

Генеральна прокуратура України (ГПУ) сьогодні, 7 квітня, допитала лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока щодо подій 18-20 лютого 2014 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Повідомляється, що по одному з інцидентів ГПУ перекваліфікувала статус Тягнибока в потерпілого.


За словами лідера "Свободи", допит, зокрема, стосувалося дій "Беркут" щодо активістів Майдану і народних депутатів під час Евромайдана.

"Питання до мене щодо Майдану були загального характеру і стосувалися моєї безпосередньої участі в тих подіях. Очевидно, це було потрібно для протоколу. Крім того, попередили, що в разі необхідності прокуратура може знову запросити для дачі свідчень. Оскільки мене перевели в статус потерпілого, то очевидно, що будуть ще допити. До того ж, я не виключаю, що найближчим часом будуть також допити деяких народних депутатів-свободівців VII скликання та визначення їх процесуального статусу. Зокрема, мова йде про Олександра Сича, Ігоря Янківа, Валерія Чернякова, Олексія Кайду, Юрія Сиротюка, Ігоря Кривецького, Ігоря Швайку", - повідомив Тягнибок.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва зобов'язав Міністерство внутрішніх справ України спростувати інформацію про вини лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока у сутичках під Верховною Радою 31 серпня 2015 року.