ua en ru

ГПУ допитала екс-віце-прем'єра Г.Немирю

Екс-віце-прем'єр, заступник голови партії "Батькивщіна" Григорій Немиря сьогодні, 22 квітня, був допитаний в Генеральній прокуратурі України (ГПУ) в рамках справи щодо підписання газових угод між Україною і Росією, за якими головним обвинуваченим є колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. Про це сам Г.Немиря заявив журналістам після допиту у будівлі Генпрокуратури, передає кореспондент РБК-Україна.
Також він зазначив, що на даний момент оголошено перерву в допиті.

Г.Немиря наголосив, що після перерви допит буде продовжено. Він також додав, що його викликано як свідка у зв'язку з порушенням кримінальної справи щодо підписання газових угод між Україною та Росією, за якими головним обвинуваченим є колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
На думку Г.Немирі, виклик його у якості свідка - є спроба тиску на опозицію. "Все більше і більше стає очевидним політично вмотивований характер цієї справи", - сказав він.
Г.Немиря додав, що у нього не було очної ставки з Ю.Тимошенко. Він зауважив, що повістку про прибуття до ГПУ вони отримали на один час - на 12:00.

Зазначимо, сьогодні також з даного справі був допитано ГПУ колишній міністр Кабміну Петро Крупко.