ua en ru

ГПУ допитала екс-міністра Кабміну П.Крупко (доповнення)

Колишній міністр Кабміну Петро Крупко сьогодні був допитаний у Генеральній прокуратурі України (ГПУ). Про це сам П.Крупко заявив журналістам після допиту біля будівлі Генпрокуратури, передає кореспондент РБК-Україна.
П.Крупко зазначив, що його викликали в рамках справи щодо підписання газових угод між Україною та Росією, за якими головним обвинуваченим є колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. "Викликали по газовими питаннями. Це був допит. Допит як міністру Кабінету міністрів... Запитання стосувалося розгляду цих питань на засіданні уряду, умов договорів", - зазначив П.Крупко.
Він також додав, що його не змушували свідчити проти Ю.Тимошенко, і додав, що по цій справі проходить багато колишніх членів уряду. "Допитують не лише тих, хто має відношення. Допитують всіх, хто на їх думку, має щось сказати для них необхідне", - сказав П.Крупко.
Нагадаємо, 15 квітня 2011 р. генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що дії екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Ю.Тимошенко під час укладання газових контрактів із Росією в 2009 р. загрожували економіці країни. Генпрокурор заявив, що стосовно Ю.Тимошенко порушено кримінальну справу за перевищення влади.