ua en ru

ГПУ допитала депутата Одеської облради, підозрюваного в спробі дати хабар детективу НАБУ

ГПУ допитала депутата Одеської облради, підозрюваного в спробі дати хабар детективу НАБУ Фото: будівля Генеральної прокуратури України (Андрій Коваль, РБК-Україна)

Допит відбувся 19 січня

У Генеральній прокуратурі України допитали підозрюваного в дачі хабара в 500 тисяч доларів детективу Національного антикорупційного бюро депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка. Про це РБК-Україна повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"Зустріч була 19 січня, допит відбувся", - сказав Лисенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спільно з працівниками Генеральної прокуратури України 12 січня 2018 року повідомили про підозру чинному депутату Одеської обласної ради та його ймовірному спільникові за пропозицію хабара в розмірі 500 тис. доларів співробітнику НАБУ.

Хабар детективу НАБУ пропонувався в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного в корупційній схемі із заволодінням коштів бюджету міста Одеса. Йдеться про гроші, отримані від продажу мерією Одеси будівлі за завищеними цінами.

Зазначимо, депутат Одеської облради Олег Бабенко заперечує повідомлення про те, що він пропонував хабар в розмірі 500 тис. доларів представникам НАБУ, та називає їх "вигадкою і провокацією".