ua en ru

Депутат Одеської облради намагався дати хабар детективу НАБУ у півмільйона доларів

Депутат Одеської облради намагався дати хабар детективу НАБУ у півмільйона доларів Фото: хабар (facebook.com nabu.gov.ua)

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спільно з працівниками Генеральної прокуратури України сьогодні, 12 січня, повідомили про підозру чинному депутату Одеської обласної ради та його ймовірному спільникові за пропозицію хабара в розмірі 500 тис. доларів співробітнику НАБУ. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Повідомляється, що дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Так, хабар детективу НАБУ пропонувався в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного в корупційній схемі із заволодінням коштів бюджету міста Одеса. Йдеться про гроші, отримані від продажу будівлі мерії Одеси за завищеними цінами.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як відомо, згадана будівля у складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" на початку 2016 року був проданий за 4 млн гривень, а у вересні того ж року його придбала Одеська мерія вже за 185 млн гривень.

Нагадаємо, на початку січня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили та затримали одразу після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 300 тис. доларів директора Інституту агроекології і природокористування Національної аграрної академії наук, екс-голови Львівської облради Орест Фурдичко та його спільника.