ua en ru

ГПУ має доповісти Президенту про стан справ із незаконною передачею державних земель у приватну власність, - Янукович

Генеральна прокуратура України має відзвітувати перед Президентом щодо стану справ із незаконною передачею земель державної власності приватним структурам. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками регіонів та представниками центральних органів влади, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нині набула поширення ганебна практика незаконної передачі приватним структурам земель державної власності, що були відведені державним підприємствам. В такий спосіб фактично штучно створюються умови для економічного занепаду державних сільськогосподарських підприємств та їх подальшого банкрутства. Я називаю це злочином і буду особисто розбиратися. Передача таких земель через укладання якихось договорів є чистою води завуальована корупційна схема. Це не вдасться. Ми дуже скоро наведемо в цьому питанні порядок, і я чекаю від Генеральної прокуратури звіту по цьому питанню", - сказав глава держави.

За словами Януковича, передають комерційним суб'єктам дорогоцінну ріллю, яка досить часто потім використовується не за призначенням. "В результаті ані сільськогосподарське підприємництво, ані державне, ані місцевий бюджет не отримують жодної копійки. Усі доходи потрапляють у кишені чиновників. Більше того, такі злочинні договори навіть не проходять державну реєстрацію, а тому правоохоронним органам невідомо, хто користується землею і на якій підставі", - сказав Президент.