ua en ru

ДПтС спростувала інформацію про можливість відпустити Тимошенко до матері

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко перебуває в лікарні, а не в пенітенціарній установі, а тому не зможе скористатися правом тимчасово покинути заклад. Про це заявив заступник начальника Державної пенітенціарної служби (ДПтС) Ігор Андрушко, передає "5 канал".

"Ув'язнені мають право звертатися з таким проханням, але там є чіткий перелік підстав для цього. Крім того, у випадку з засудженою Тимошенко така можливість не передбачена з тієї причини, що вона знаходиться не в пенітенціарній установі, а знаходиться в медичному стаціонарному закладі на реабілітації", - сказав Андуршко.

Нагадаємо, згідно з вироком Печерського суду Києва від 11 жовтня 2011 р., Тимошенко відбуває семирічне ув'язнення в Качанівській жіночій виправній колонії в Харківській області у справі про газові контракти. Зараз Тимошенко перебуває в лікарні "Укрзалізниці", де проходить лікування. Проти неї ведеться судова справа щодо боргів ЄЕСУ. У ще одній кримінальній справі Тимошенко розглядається як замовник вбивства нардепа Євгена Щербаня в 1996 р.

Читайте також: Тимошенко написала заяву з проханням відпустити її до хворої матері